FestesInfantils.com Vols treballar amb nosaltres?
Els més petits volen grans festes

L'avi Tió, Caga millor!

L'avi Tió, Caga millor!

El tió no era, en principi, altra cosa que el tronc que cremava a la llar, al foc a terra. Un tronc que al cremar, donava béns tan preciosos com l'escalfor i la llum, i que de forma simbòlica oferia presents als de la casa: llaminadures, neules i torrons.

Encara podem trobar, als pobles, cases en les quals el tió és un gran tronc que es posa a cremar al foc a terra, uns dies abans de Nadal. A partir d'aquesta forma més primitiva el tió evoluciona: El tió és un tronc, triat pels nens, que esdevé màgicament un ésser que s'ha d'alimentar i que viu durant uns dies a la cuina de la casa, que dóna els seus regals per Nadal i que després es crema. Ben aviat, aquesta característica d'animal fantàstic es reforça a partir d'afegir al tronc unes potes, aprofitar la forma de la fusta per figurar la cara, posar-hi una llengua...

I així trobem el tió tal com el coneixem ara a ciutat: un personatge que sembla una bèstia, que cada any arriba uns dies abans de Nadal, que resideix a la cuina o, sobretot, al menjador i al qual cal donar aliments (els tradicionals eren garrofes, pa sec ara li posen més coses) i aigua, per tal de rebre els seus obsequis. A ciutat ens trobem així amb tradicions familiars, en les quals el mateix tió ha servit per tots els fills d'una casa, i encara ha passat d'una generació a l'altra.

Un espectacle d'animació molt popular arrelat a la nostra terra, conduït per la Peca, una pallassa que arriba amb moltes ganes de fer cagar el tió i entre ensurts, màgia i nadales farem que el nostre Tió passi per una diarrea plena de sorpreses per a tots, fins aleshores aneu assajant la cançó i veniu amb un bon bastó !!!!

"Caga tió,
l'avellana i el pinyó.
No caguis arengades,
que són massa salades.
Caga torrons,
que són més bons.
Caga, caga, caga tió
o et donaré un cop de bastó!"

  1. Fitxa tècnica:
  2. Components: Sergi (manipulador i veu del tronc) , Peca (clown)
  3. Inclou: sonorització, escenografia, tronc Caga Tió i piruletes
  4. Espai: interior o exterior
  5. Necessitats mínimes: tarima de 4x4, presa de corrent, dues ampolles d'aigua mineral, regals del caga tió per tots els nens i nenes fins els 10 anys i vestuari


+ informació
Tot tipus de festes infantils per a totes les edats Grupo evento 1000Facebook
Política de privacidad | Avís Legal | Contacte | Disseny web